Билки против рак

Билките са едни от най-добрите дарове на природата. Те се използват като мощно лекарство, което лекува много болести, още от древни времена. Билките също се използват и против рак. Нека да видим кои са най-полезните билки против рак.

Куркума
Тази билка е известна подправка за готвене, но също така са признати и нейните противоракови свойства. Някои от последните резултати показват, че дневната доза от куркума от около половин чаена лъжичка, намалява възможното нарастване на фалшиви модели на ДНК и канцерогенни вещества, които причиняват развитието на раковите заболявания. Също така проучванията сочат, че честото приемане на куркума намалява риска от рак на гърдата.

Босилек
Босилека е съществена билка използвана в италиянската кухня и действа като естествен защитник срещу образуването на канцерогенни клетки, а при вече образували се такива, босилекът ограничава растежа им.

Зелен чай
Зеления чай е сред основните билки против рак. Зеления чай с произход от Китай, помага за предотвратяването на почти всички видове рак, включително – на гърдата, червата, белите дробове, кожата, черния дроб, стомаха и рак на дебелото черво. Това е така, поради високото си съдържание на антиоксиданти.

Червена детелина
Националния онкологичен институт наскоро одобри тази билка, за лечението на рак. Червените детелини съдържат анти-туморни съединения като генистейн и дайдзейн, които съдържат в себе си витамин Е. Въпреки полезните си действия, тази билка не се препоръчва на бременни жени и на хора страдащи от проблеми на сърцето.

Магданоз
Магданоза е натуралната форма на натуралните масла, които предпазват от формиране на ракови тумори. Също како при червената детелина, магданоза не се препоръчва на бременни, тъй като може да доведе до преждевременно раждане.

Розмарин
Розмарина е една от най-често използваните кулинарни билки, която съдържа в себе си мастни киселини. Препоръчва се против рак понеже тези мастни киселини спират образуването на нови ракови клетки. Приема му е силно препоръчителен, особено при пациенти, подложени на химиотерапия.

Копър
Копърът играе роля на стимулатор на производството на антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали в организма. Той може да помогне и на чревната перисталтика.

Джоджен
Някои фитохимилаки от семейство „ментови“ като джоджена, спират кръвоснабдяването на раковите тумори.

Мащерка
Тимол е основната съставка в мащерката, която съдържа куп свойства против рак. Мащерката действа и като лекарство за рак на устата.

Списъкът на билки против рак определено не свършва тук. Има още много други билки със сходни свойства, като алое вера, лук, чесън, целина, астрагал и други. Трябва да се запомни, че въпреки лечебните свойства, някои от билките могат да показват вредни странични ефекти, ако се взимат неправилно без консултация с лекар.

Няма коментари към “Билки против рак”

Публикувай коментар